Bookmark and Share     Sitemap
 

Ultralydsscanning


 
 

Ultralydsscanning

Hvorfor ultralydsscanning?

Med ultralydsscanning kan man danne sig et detaljeret billede af din skade. Scanningen hjælper med at afgøre typen og omfanget af skaden, og giver de bedste forudsætninger for at give en præcis diagnose, prognose samt vurdere dit videre behandlingsforløb og genoptræning. Ultralydsscanningen kan dermed gøre dit behandlingsforløb mere effektivt og målrettet og herved afkorte dit forløb. Det er også her, man vil vurdere, om du skal henvises videre til en anden behandling (f.eks. medicinsk, kirurgisk, MR scanning, egen læge).

Man kan med fordel i nogle forløb lave en opfølgende scanning til vurdering af fremgang, vurdere helingen, er man klar til opstart af løbetræningen eller håndbold igen. Det samme vil være effektivt at få vurderet, for dig som skal tilbage til arbejdet igen.

I forhold til røntgen og MR scanning har ultralydsscanning desuden den fordel, at man vurderer skaden funktionelt, f.eks. en skulder som scannes under bevægelse, hvor man herved vurderer en eventuel indklemning, eller en meniskskade i knæet, som ikke bevæger sig optimalt ved bøj og stræk over knæet.

Hvad er ultralydsscanning?

Ultralydsscanning er lydbølger som bliver reflekteret, som herudfra danner et meget nuanceret billede. Der er ikke nogle bivirkninger eller skadeligt brug, som man kender det fra røntgen og MR-scanning.

Ultralydsscanning er effektiv til at fremstille strukturerne både udenfor og inde i leddene. Man kan få et præcist billede af muskler, sener, ledbånd, knogleoverflader, slimsække, bruskflader m.m. 

Udstyr.

På klinikken benyttes en Sonosite scanner (www.secma.dk) med den nyeste teknologi indenfor muskoloskeletal scanning. Den fremstiller et skarpt, nuanceret og detaljeret billede, og kan samtidig vise filmfrekvenser, billeder og har doplerfunktion (vise inflammation/øget blodgennemstrømning).

Udstyret er transportabelt, og vil derfor hurtigt og nemt kunne komme ud til idrætsklubber, virksomheder samt andre som kunne være interesseret i, og have gavn af, en hurtig diagnosticering.

FLEX Fysioterapi v. Søren Friis | Gl. Struervej 7, 7500 Holstebro  | Tlf.: 42299298 | info@flex-fys.dk